Uupumuksesta – Voimaantumiseen

Hei, tahdon kertoa sinulle tarinani Uupumuksesta Voimaantumiseen.

olen Sara Adolfsen, kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin lähettiläs.

Tässä olen minä vuonna 2012:

TODELLISUUS = UUPUMUSTILA

Oireet:

 • Dg: IBS – ilmavaivat, vatsan turpoaminen, jatkuva ripuli
 • Dg: Hypotyreoosi
 • kuiva iho ja lopulta todella vaikea ihottuma kädessä/ käsivarsissa joka levisi hieman kasvoihinkin
 • Nesteiden kertyminen ja turvotus
 • Unettomuus
 • Yöhikoilu
 • Sydämen tykyttely öisin
 • Hormonaalinen epätasapainotila, kuukautiskierron häiriöt
 • Jatkuva väsymys
 • Alakuloisuus ja masentuneisuus
 • Vaikeus keskittyä, muistiongelmia ja oppiminen hidasta
 • Ruoka-aineyliherkkyydet
 • Keho ja mieli kaaoksessa
 • Pitkään jatkunut epätasapainotila kaikilla elämän osa-alueilla

Kuva ihottumasta, joka herätti joka öiseen kutinaan.

Olen vaikuttanut terveydenhuoltoalalla 10 vuoden ajan terveydenhoitajana ja sairaanhoitajana monissa eri tehtävissä nuorten, vanhusten ja aikuisväestön parissa. Uupuminen v 2012 pakotti heräämään ja ottamaan ohjat omiin käsiini, sillä ymmärsin tuolloin, että tilani oli täysin itse aiheutettua ja seuraus pitkään jatkuneesta fyysisestä ja henkisestä stressi-tilasta. Syy tähän ei ollut pelkkä fitness, liiallinen stressi ja kuormitus, vaan kaikki alkoi jo vuosia ennen sitä. Tilanne johon olin tullut, pakotti ymmärtämään miten iso vaikutus omilla valinnoilla on. Oli tehtävä muutos, ja nämä muutokset, johtivat vähitellen uupumuksesta voimaantumiseen.

Tuolloin hoitajana tiesin, etteivät lääkkeet, taikka länsimainen lääketiede olisi pystynyt auttamaan minua. Miksi, koska tilani ei olisi parantunut sillä mitä perinteinen lääketiede tarjosi, eli diagnooseilla, kilpirauhaslääkkeellä, FODMAP-ruokavaliolla ja kortisonivoiteella. Lähdin hakemaan lisää tietoa ja opiskelemaan funktionaalista lääketiedettä. Perehdyin siihen, miten elintavoilla, ravinnolla ja yksilöllisellä kokonaisvaltaisella hoidolla voidaan ylläpitää terveyttä, hoitaa elimistön epätasapainotiloja ja sairauttaa, sekä saavuttaa uudenlainen terveyden ja tasapainon tila. 

Ravinnon ja elintapojen muutoksella paranin lopulta kaikista yllä mainituista oireista ja diagnooseista ja näiden kokemusten myötä ymmärsin, miten uskomattoman suuri voima meissä on ja mikä merkitys meidän omilla valinnoilla on meidän omaan terveydentilaan. Valinnat vaikuttavat meihin aina myös pitemmällä aikavälillä. Avaimet omaan hyvinvointiin ja onnellisuuteen ovat koko ajan meidän omissa käsissämme.

Suurin syy omaan sairastumiseen ja uupumiseen oli vääristynyt minäkuva, rakkaudettomuus itseäni ja omaa kehoani kohtaan. Jo pienestä asti mukaani oli tarttunut erinäisiä uskomuksia siitä, etten ole riittävä olemalla minä, en luottanut itseeni, vaan yritin aina sopia ulkoa tulleisiin muotteihin ja täyttää kaikkien oletetut odotukset, joko käytökselläni tai ulkomuodollani. Se oli raskas tapa kokea tätä maailmaa, mutta se oli minun silloinen todellisuus. 

Tämä johti nuorena lukuisiin laihdutuskuureihin ja lopulta pahoinvointini kulminoitui aika ajoin myös bulimiseen oireiluun, pakonomaiseen painon, ruuan ja treenaamisen kontrollointiin. Ajauduin lopulta fitnessmaailmaan, joka romahdutti terveydentilani ja pysäytti heräämään todellisuuteen. Puutteellinen kunnioitus itseäni kohtaan ja lapsuudesta mukaan tarttunut rakkaudettomuuden haava, johti myös moneen suhteeseen, jotka olivat täynnä henkistä väkivaltaa ja pettämistä. Ymmärsin, miten suuri vaikutus omilla uskomuksilla on siihen, miten koemme maailmaa, ympäristöämme ja itseämme siinä ja minkälainen elämäntilanne meillä yleensäkin on.

”Se mitä meillä on tänään, missä elämänvaiheessa olemme, mitä ja keitä meillä on ympärillämme, perustuu täysin meidän omiin valintoihin.”

Suurimmat käännekohdat elämässäni, ovat olleet hetki vuonna 2012 kun kohtasin uupumisen syyt silmästä silmään – itseni siis, sekä vuosi 2016 kun äitini kuoli, sairastettuaan 7 vuotta syöpää. Isäni kuoli jo ollessani 17-vuotias. Vanhempieni korkeasta iästä johtuen, olen kohdannut paljon kuolemaa ympärilläni. Näiden kaikkien kokemusten kautta koen, että olen ymmärtänyt mikä elämässäni oikeasti on tärkeää. Elämä on NYT ja voimme itse vaikuttaa siihen, millaista elämämme on ja ennen kaikkea miten me sen koemme. Uskon, että kaikki on mahdollista, jopa villeimmältä tuntuvat unelmat toteutuvat, jos vain olemme valmiita tekemään asioita niiden eteen ja luottamaan itseemme, sekä tähän mahtavaan universumiin!

Tein 10 vuoden uran terveydenhuoltoalalla. Halusin auttaa ihmisiä, mutta koin, ettei se ollut mahdollista niiden ennalta määrättyjen raamien sisällä. Toimintamallit työssä eivät olleet linjassa sydämeni ja oman sisimmän kanssa, jossa halusin olla läsnä ihmisille ilman kiirettä, kuunnella ja luoda todellista hyvinvointia, terveyttä ja onnellisuutta ihmisille, heidän oman sisäisen maailman kautta.

Näen, että kaikki kohtaamani haasteet valmistelivat minua siihen hetkeen, kun päätin olla valmis luottamaan itseeni, rakkauteen ja omiin unelmiini kaikilla elämäni osa-alueilla. Isoon muutokseen ja unelmien toteuttamiseen vaaditaan paljon rohkeutta ja päättäväisyyttä, mutta ennen kaikkea uskoa itseen. Täytyy olla selkeys ja tunne siitä, että mitä ikinä ympärillä tapahtuu, tietää, että tulee pärjäämään ja tietää itse kuka on ja minne on menossa!

”Unelmani on luoda pitkäkestoista ja kauaskantoista muutosta, sekä herättää mahdollisimman moni näkemään heidän oma voimansa, heidän ainutlaatuisuutensa ja potentiaalinsa, jotta kaikki voisimme loistaa ja jakaa meidän lahjaa tälle maailmalle.”

Kirjoitan blogia, jaan tarinani uupumuksesta voimaantumiseen eli kasvun ja muutoksen tarinaani, sillä uskon, että jakamalla voidaan saada paljon hyvää aikaan. Tarjoan myös tilan voimaannuttaville Naistenpiireille kerran kuussa Lauttasaaressa, Natural Wellness studiollani ja mm kurssipäiviä otsikolla – Astu omaan voimaasi!Yksilövalmennuksessa käytän laajaa osaamistani henkisen valmennuksen, NLP:n (neuro-lingvistinen-prosessointi), terveystieteen, ravitsemuksen, biohakkeroinnin ja funktionaalisen lääketieteen, sekä joogafilosofian saralta.

 

Lue lisää henkisestä valmennuksesta ja sen palautteesta täältä.

LUE BALIN UNELMIEN RETRIITISTÄ ensi talvena 27.1-3.2.2019

Lue lisäksi Naistenpiiristä! 

Palveluistani voit lukea tarkemmin täältä.

Lisää inspiraatiota tarjolla Facebookissa Natural Wellness sivulla ja Instagramissa.

Iloa ja Valoa lähettäen, Rakkaudella ♡