Esse Probiotic Skincare on luomusertifioitu etelä-afrikkalainen hoitolasarja, jonka ideologiassa yhdistyy paikalliset villiyrtit ja niiden aktiiviaineet, sekä uusimmat tutkimukset ihmisen mikrobiomiin liittyen ihon pinnalla. Essen tuotteissa käytetään sekä prebiootteja, jotka toimivat hyvien mikrobien ravintona, sekä probiootteja, eli eläviä mikrobeja. Prebiootit edesauttavat probioottien kehittymistä, ja tukevat niiden optimaalista kasvua ja lisääntymistä.

Esse on yksi probioottisen ihonhoidon edelläkävijöistä. Uusimpien tutkimusten myötä on ymmärretty, että terve ja tasapainoinen mikrobiomi on yhtälailla tärkeää, sekä suolistossa, että myös ihon pinnalla. Terve iho tarvitsee tasapainoisen mikrobiston, joka suojaa ihoa taudinaiheuttajilta, tukee aineenvaihduntaa ja ylläpitää sen sopivaa pH-tasapainoa. Terve iho on kaunis, tasapainoinen, elinvoimainen ja kuulas. Ihon kuntoa voimme tukea myös ulkoapäin, tarkoin valituilla antioksidanteilla, aktiiviaineilla ja probiooteilla.

Esse toimii tiiviissä yhteistyössä PhytoTrade-Africa- järjestön kanssa. Järjestö valvoo kestävää kehitystä, takaa eettisen ja reilun kaupan mukaisen kohtelun maaseutuyhteisöille kasvien keräämisestä. Esse tuotteet ovat myös Ecocertin luomusertifioimia ja Vegan Societyn hyväksymiä. Eläinkokeettomuus kaikissa tuotannon vaiheissa on yksi Essen perusarvoista ja se on myös PETA:n ja Beauty Without Cruelty:n jäsen.

Uudet tutkimukset osoittavat, että terve suolisto tarvitsee tasapainoisen ja vahvan, hyviä bakteereja sisältävän mikrobiston, jotta immuunijärjestelmämme pysyy vahvana ja pysymme terveenä. Sama pätee myös ihoon. On osoitettu myös, että suoliston ja ihon välillä on suora yhteys. Ihon kunto, kertoo suoliston kunnosta ja koska kehomme on kokonaisuus ja kaikki on yhteydessä toisiinsa, ei ole yhdentekevää mitä syömme ja miten elämme.

Pidä huolta itsestäsi niin sisältä, kuin ulkoakin ❤

Tässä linkki blogikirjoitukseeni Essestä.