Hei Sinä Ihana joka löysit sivuilleni!

Minä olen Sara, kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin lähettiläs.

Tässä olen minä vuonna 2012:

TODELLISUUS -> UUPUMUSTILA

Oireet:

 • Dg: IBS – ilmavaivat, vatsan turpoaminen, jatkuva ripuli
 • Dg: Hypotyreoosi
 • kuiva iho ja lopulta todella vaikea ihottuma kädessä/ käsivarsissa joka levisi hieman kasvoihinkin
 • Nesteiden kertyminen ja turvotus
 • Unettomuus
 • Yöhikoilu
 • Sydämen tykyttely öisin
 • Hormonaalinen epätasapainotila, kuukautiskierron häiriöt
 • Jatkuva väsymys
 • Alakuloisuus ja masentuneisuus
 • Keskittymiskyky, muisti ja oppiminen hidasta ja häiriintynyttä
 • Ruoka-aineyliherkkyydet jonka seurauksena jouduin rajoittamaan ruokavalioni vain joihinkin ruoka-aineisiin
 • Keho ja mieli täydellisessä kaaoksessa
 • Pitkään jatkunut epätasapainotila kaikilla elämän osa-alueilla

 

Kuva ihottumasta, joka herätti joka öiseen kutinaan.

 

Olen vaikuttanut terveydenhuoltoalalla 10 vuoden ajan terveydenhoitajana ja sairaanhoitajana monissa eri tehtävissä nuorten, vanhusten ja aikuisväestön parissa. Uupuminen pakotti heräämään ja ottamaan ohjat omiin käsiin, sillä ymmärsin, että tilani oli täysin itseaiheutettua pitkään jatkuneen kroonisen fyysisen ja henkisen stressin aiheuttamana. Syy siihen ei ollut pelkkä fitness, vaan kaikki alkoi jo vuosia ennen sitä. Oli ymmärrettävä tilanne ja miten olin tullut tähän pisteeseen ja sitä kautta tehtävä muutos.

Milloin viimeksi kysyit itseltäsi, miten voin tänään? Mitä minulle oikeasti kuuluu? Mistä oireeni oikeasti kertovat?

 

Tässä vaiheessa tiesin, etteivät lääkkeet, taikka länsimainen lääketiede olisi pystynyt auttamaan minua. Miksi, koska tilani ei olisi parantunut diagnooseilla, kilpirauhaslääkkeellä, FODMAP-ruokavaliolla ja kortisonivoiteella. Lähdin hakemaan lisää tietoa ja opiskelemaan funktionaalista lääketiedettä. Perehdyin siihen, miten elintavoilla, ravinnolla ja yksilöllisellä kokonaisvaltaisella hoidolla voidaan ylläpitää terveyttä, hoitaa elimistön epätasapainotiloja ja sairauttaa, sekä saavuttaa uudenlainen terveyden ja tasapainon tila. Ravinnon ja elintapojen muutoksella paranin lopulta kaikista yllä mainituista oireista ja diagnooseista ja näiden kokemusten myötä ymmärsin, miten uskomattoman suuri merkitys meidän omilla valinnoilla on meidän omaan terveyden- ja mielentilaan. Valinnat vaikuttavat meihin aina myös pitemmällä aikavälillä. Avaimet omaan hyvinvointiin ja onnellisuuteen ovat meidän omissa käsissämme, eivätkä ne katoa sieltä koskaan. 

Oletko sinä luovuttanut voimasi jollekin ulkopuoliselle olosuhteelle tai asialle? Nyt on Sinun aika omistaa voimasi ja valita!

 

Suurin syy omaan sairastumiseen ja uupumiseen oli vääristynyt minäkuva, rakkaudettomuus itseä ja omaa kehoani kohtaan. Jo pienestä asti mukaani oli tarttunut erinäisiä uskomuksia siitä, että en ole riittävä vain olemalla minä, vaan yritin aina sopia ulkoa tulleisiin muotteihin ja täyttää kaikkien odotukset joko käytökselläni tai ulkomuodollani. Se oli raskas tapa kokea tätä maailmaa, mutta se oli minun silloinen todellisuus.  Tämä johti lukuisiin laihdutuskuureihin ja lopulta pahoinvointini kulminoitui aika ajoin myös bulimiseen oireiluun, pakonomaiseen painon, ruuan ja treenaamisen kontrollointiin. Ajauduin fitnessmaailmaan, joka viimein romahdutti terveydentilani ja pysäytti heräämään todellisuuteen. Puutteellinen kunnioitus itseäni kohtaan ja lapsuudesta mukaan tarttunut rakkaudettomuuden haava, johti myös moneen suhteeseen, jotka ovat olleet täynnä henkistä väkivaltaa ja pettämistä.

Minkälaisia uskomuksia Sinä kannat mukanasi?

 

Suurimmat käännekohdat elämässäni, olivat tuolloin vuonna 2012 kun kohtasin uupumisen ja syyt siihen, sekä vuonna 2016 kun kohtasin äitini kuoleman hänen sairastettuaan 7 vuotta syöpää. Isäni kuoli jo ollessani 17-vuotias. Vanhempieni korkeasta iästä johtuen, olen kohdannut paljon kuolemaa suvussani ja perheessä. Tätä kautta olen ymmärtänyt mikä elämässä oikeasti merkitsee. Elämä on NYT ja me voimme itse vaikuttaa siihen, millaista elämää elämme ja miten me sen koemme. Kaikki on mahdollista, jopa villeimmältä tuntuvat unelmamme toteutuvat, jos vain olemme valmiita tekemään asioita unelmiemme eteen ja luottamaan itseemme, sekä tähän mahtavaan universumiin!

 

Olen luonut 6 askeleen ohjelman: ”POLKU HYVINVOINTIIN – Luo tiesi pitkäkestoiseen TERVEYTEEN ja ONNELLISUUTEEN” valmennuksen.

Valmennus on Sinua varten, joka tarvitset lisää tasapainoa elämään TAI Sinua varten, joka olet jo menettänyt tasapainon ja tarvitset tukea päästäksesi takaisin jaloillesi.

Valmennuksessa käymme läpi Sinun Tarinasi, jonka kautta saat selkeyttä omaan elämäntilanteeseesi ja polkuusi, sekä vapaudumme rajoittavista uskomuksista, jotka eivät enää palvele Sinua. Tavoitteena on, että alat elämään Sinun näköistä unelmiesi elämää kaikilla elämän osa-alueilla. Käytän valmennuksessa laajaa osaamistani terveyden, ravinnon, joogan ja henkisen valmennuksen saralta.

 

Lue lisää valmennuksesta ja sen palautteesta täältä.

Lopulta, jokainen meistä toivoo samoja asioita. Kaikki haluavat olla onnellisia, tuntea turvaa ja sisäistä rauhaa, kokea puhtainta kauneinta rakkautta ja täyttää arjen asioilla ja sellaisella työllä, joka tuntuu merkityksellistä, joka sytyttää sielun ja saa sydämen sykkimään.

Palveluistani voit lukea tarkemmin täältä.

Näillä sivuilla kirjoitan myös blogia. Uskon, että jakamalla tarinamme, voimme auttaa, kannustaa ja inspiroida muita. Yhdessä olemme enemmän.

Liity postituslistalle:

 

Voit seurata minua myös Facebookissa Natural Wellness sivulla ja Instagramissa.

 

Iloa ja Valoa toivoen

Rakkaudella ♡