Käytätkö sinä jo luonnonkosmetiikkaa? Kävin tutustumassa kotimaiseen ihonhoitosarjaan nimeltä Ekopharma.

Itse siirryin luonnonkosmetiikkaan vuonna 2015, kun puhdistin kaikki ylimääräiset kemikaalit kotoani ja käytöstä. Päätin myös tehdä oman osuuteni luonnon hyväksi. Vaihdoin käytännössä yksi tuote kerrallaan uusiin ja parempiin vaihtoehtoihin. Nykyään käytän vain ekologisia ja ekosertifioituja ihon- ja kodinhoitotuotteita.

Arvona luonnollisuus

Kaiken kaikkiaan suosin ja kannatan nykyään linjaa ”vähemmän on enemmän” ja ”yksinkertainen on kaunista”. Luonnonmukaisuus ja luonnollisuus ovat vahva osa omaa arvomaailmaani monestakin syystä tänä päivänä. Oma taustani, uupumus ja sairastuminen kasvattivat merkittävästi arvostusta omaa hyvinvointiani kohtaan ja näin selkeästi myös sen, miten tärkeää on miettiä ei vaan mitä vaikka syö, vaan myös mitä laittaa iholleen ja onko nämä eettisesti tuotettuja tuotteita ja ekologisia myös luontoa ajatellen.

Luonnonkosmetiikka markkinat

Niin täällä kuin maailmalla on arvostus luonnonkosmetiikkaa kohtaan kasvanut huikeasti. Todennäköisesti myös ihmisten tietoisuus ja lisääntynyt panostus omaan hyvinvointiin, on omalta osaltaan vaikuttanut siihen, että tarjonta kasvaa vauhdilla.

Välillä tekee mieli kokeilla uutta ja tutustua ihan uusiin tuotteisiin. Kotimaista luonnonkosmetiikkaa on jo kivasti saatavilla! Lopulta vain kokeilemalla löytää itselleen ja omalle iholleen suosikkeja ja toimivia juttuja! Sain ilokseni käydä Ekopharma kasvohoidossa ja minulle valkeni sitä kautta hieman paremmin millaisesta sarjasta on kyse.

Kotimaista luonnonkosmetiikkaa

Ekopharma on kotimainen ekosertifioitu luonnonkosmetiikka sarja. Sarja perustuu suomalaisiin marjoihin, jotka kulkevat läpi sarjan eri hoitolinjoissa. Marjoista vahvimmin nousevat esille vadelma, mustaherkukka, tyrni ja karpalo.

Ekopharma - Luonnonkosmetiikka

Hoitolassa valmistetaan ja sekoitetaan hoidon yhteydessä yksilöllisesti kuorinta, naamio ja hoitotuotteet, mikä kuulosti aivan kuin olisi ollut ihonhoidon apteekkihyllyllä, missä hoitaja ja ihonhoidonammattilainen valitsi juuri minun tarpeisiini sillä hetkellä sopivat raaka-aineet! Yksilöllisestä hoidosta ja sen ideologiasta pidän paljon.

Tulisikohan nimi Ekopharma siitä, että sarja on eräällä tavalla luonnon raaka-aineiden yhdistelemistä ja farmasiaa? Tämä on nyt vain minun oma intuitiivinen ajatusleikki ja heitto, eikä perustu tietoon. Super kiva ajatus kuitenkin!

Ekopharma

Marjoja on tutkittu paljon ja ne kuuluvat perinteisesti pohjoisen asukkaiden elämään. Marjat sisältävät huikean määrän ravinteita ja antioksidantteja, jotka suojaavat meitä ja pitävät terveenä. Marjoissa yhdistyy sekä vitamiinit, kivennäisaineet, että rasvahapot.

Marjat on jaettu Ekopharmalla omiin erityisiin hoitolinjoihin:

  • Herukka linja sopii erityisesti herkälle ja atooppiselle iholle. Se sisältää runsaasti siemenöljyä, joka ravitsee ihoa omega-rasvahapoilla.
  • Tyrni on Ekopharman Anti-Age hoitolinja, joka kiinteyttää ja ravitsee ihoa tehokkaasti. Tyrni on voimakas antioksidantti. Karotenoidit parantavat aineenvaihduntaa, kollageenisynteesiä ja elastisuutta. Tyrni sisältää kaikkia iholle välttämättömiä rasvahappoja.
  • Vadelma on ihoa kosteuttava ja heleyttävä. Siemenöljyt ravitsevat ihoa. Tämä sopii hyvin kaikille ja erityisesti nuorelle iholle.
  • Karpalo tasapainottaa ihoa ja vähentää tulehdusta. Karpalo tasaa sekä talin tuotantoa, että ihon pH:ta. Nämä soveltuvat hyvin aknen ja ruusufinnin hoitoon. Karpalon siemenöljy sisältää A- ja E vitamiineja, sekä ravitsevia omega-rasvahappoja.
Ecopharma - Luonnonkosmetiikka

Ekopharma tuotteet

Tuoteperheet ovat kattavat ja sisältävät aina puhdistuksesta alkaen, erityisesti ja tehostetusti hoitaviin tuotteisiin saakka. Olen aiemmin kokeillut muutamia tuotteita ja nyt sain kotiini kokeiluun niitä vähän lisää.

Seuraavaksi jaan pari sanaa ja oman kokemuksen tuotteista, joihin olen tutustunut. Kaikki tuotteet tuoksuvat muuten ihanille ja raikkaille! Näihin ei ole lisättyä mitään hajusteita. Tuoksu tulee niiden omista raaka-aineista.

Vadelmapuhdistusvaahto – tämä tuote tuntuu superihanalta iholla. Kuin laittaisi kasvot pehmeän pilven sisälle! 😀

Vadelma kasvovesi – perus kasvovesi, kiva tuoksu.

Vadelma hoitoseerumi – kiva seerumi joka sopii nuorelle iholle.

Herukka sensitive suojaava päivävoide – kevympi päivävoide, kosteuttaa mukavasti, sopii hyvin meikin alle.

Herukka sensitive entymaattinen kuorinta – tämä kuorinta on todella hellävarainen. Siinä ei ole tyypillisiä kuorivia rakeita, vaan entsyymit hoitavat asian. Levittämisen jälkeen, tuote jätetään muutamaksi minuutiksi kasvoille vaikuttamaan.

Tyrni Anti-Age naamio – Ihanan täyteläinen naamio. Tämä ravitsee tehokkaasti.

Tyrni Anti-Age silmänympärysvoide – vähän paksumpi, mutta minulle just sopiva! Yksi oma lemppari Ekopharman tuotteista! ♥️

Tyrni Anti-Age hoitoseerumi – Ihana koostumus ja raikkaus! Todella miellyttävä iholla. Tuntuu, että tämä ravitsee ihoa huolella! ♥️

Tyrni Anti-age kasvoöljy –Oi tämä on ihana!! Rakkautta ensi tuntumalla! Vau mikä huumaava tyrnin tuoksu ja ihana tunne iholla. Suosittelen tehokuurina silloin kun iho tarvitsee vähän ekstraa! Ahh!!

Ekopharma - Luonnonkosmetiikka

Karpalo Sinkkipasta – tämä oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus minulle, johon en ollut aiemmin törmännyt. Lapsena muistan, kun äiti käytti paljon sinkkipastaa ja sieltä tunnen sen ihoa hoitavan, korjaavan ja rauhoittavan vaikutuksen. Tätä sinkkipastaa voi laittaa esim iltaisin hoitamaan tulehtunutta aluetta iholla, haavaumille tai näppylöille. Sinkin suojaava hoitovoide/pasta, nopeuttaa tulehduksien paranemista. Sinkki auttaa ihoa toipumaan vaurioista ja tulehduksista. Lisäksi sinkkioksidin vaikutus on antibakteerinen samoin kuin karpalouutteen ja piparminttuöljyn. Aloevera kosteuttaa ja korjaa, kuten vitamiinit B5, C ja E.

Ekopharma - Luonnonkosmetiikka

Mikäli kaipaat uutta kotimaista luonnonkosmetiikka kokeluun, niin suosittelen ilolla Ekopharmaa. Tärkeintä aina on, että löydät ihollesi juuri omat suosikit ja sopivat tuotteet!

Naviter – Ekopharma

Itse tykkään aina välillä kokeilla uusia juttuja! Näistä tyrnituotteet pääsivät selvästi jatkoon!♥️

Piditkö julkaisusta?

Inspiroidutaan myös Instagramissa @saraadolfsen ja Facebookissa Natural Wellness!

Iloa, valoa ja keväistä auringonpaistetta!

Sara

Julkaisun kirjoittaja:

Olen Sara Adolfsen, Terveydenhoitaja sen todellisessa merkityksessä. Olen Henkinen valmentaja, funktionaaliseen lääketieteeseen perehtynyt ravintovalmentaja, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, tietoisen, läsnäolevan ja luonnonmukaisen elämän puolestapuhuja.

Sara Adolfsen - Natural Wellness

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmennus, Naistenpiirit, Funktionaalinen lääketiede/ ravintovalmennus, Terveydenhoitaja, Sairaanhoitaja, Ekokosmetologi, RYT200 Joogaohjaaja, Licenced NLP practitioner, koulutettu Firstbeat asiantuntija (hyvinvointianalyysit), Biohakkeri

Sara Adolfsen - Natural Wellness

Jätä kommentti!