Tarinani on kertomus siitä, miten olen tässä tänään seuraamassa unelmien polkuani. Uupumus vuonna 2012, aika jolloin alla oleva kuvakin on otettu, herätti minut ensimmäisen kerran ja ravisti todellisuuteen oikein kunnolla. Menneeseen ei ollut enää paluuta. Elämäni muuttui tämän jälkeen kokonaan. 

Tarinani - polkuni - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Body fitness kisoissa vuonna 2012

UUPUMUSTILA ja oireet:

 • Dg: IBS – ilmavaivat, vatsan turpoaminen, jatkuva ripuli
 • Dg: Hypotyreoosi
 • kuiva iho ja lopulta todella vaikea ihottuma kädessä/ käsivarsissa joka levisi hieman kasvoihinkin
 • Nesteiden kertyminen ja turvotus
 • Unettomuus
 • Yöhikoilu
 • Sydämen tykyttely öisin
 • Hormonaalinen epätasapainotila, kuukautiskierron häiriöt
 • Jatkuva väsymys
 • Alakuloisuus ja masentuneisuus
 • Vaikeus keskittyä, muistiongelmia ja oppiminen hidasta
 • Ruoka-aineyliherkkyydet
 • Keho ja mieli kaaoksessa
 • Pitkään jatkunut epätasapainotila kaikilla elämän osa-alueilla
 • Kuvissa ihottumasta vuodelta 2015, joka herätti joka öiseen kutinaan

Terveydenhoitaja – sen todellisessa merkityksessä

Tein 10 vuoden uran terveydenhuoltoalalla. Koulutukseltani olen terveydenhoitaja ja sairaanhoitaja. Halusin auttaa ihmisiä, mutta koin, ettei se ollut mahdollista niiden ennalta määrättyjen raamien sisällä mitkä yhteiskunta on luonut. Toimintamallit työssä eivät olleet linjassa sydämeni ja arvomaailmani kanssa, jossa halusin olla läsnä ihmisille ilman kiirettä, kuunnella ja luoda todellista hyvinvointia, terveyttä ja iloa ihmisille, kannustaa ja tukea heitä heidän omalla sisäisen kasvun polulla, mikä johtaisi hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti.

Uupuminen vuonna 2012 pakotti heräämään ja ottamaan ohjat omiin käsiini. Ymmärsin tuolloin viimein, että tilani oli täysin itse aiheutettua ja seurausta pitkään jatkuneesta fyysisestä ja henkisestä stressi-tilasta. Syy uupumukseen ei ollut todellakaan pelkkä fitness.

Oma mieli ja uskomukset ajavat meitä suorittamaan ja puskemaan, ihan sinne uupumukseen saakkaa. Ihminen sokaistuu herkästi ja nauttii tuloksista joita tehokkuudellaan saa aikaan. Adrenaliini ja dopamiini koukuttaa. Minäkin halusin uskoa, että elän terveellisesti. Etsin suurempaa tarkoitusta kilpaillessani fitneksessä. Se oli yksi niistä itseni ulkopuolella olevista asioista, joiden kautta yritin epätoivoisesti tuntea tyytyväisyyttä ja täyttymystä.

Kun uuvuin, en halunnut mitään muuta, kuin voida pysyvästi hyvin ja olla ihan oikeasti onnellinen. Muutos oli ainoa vaihtoehto ja ymmärsin, että sen tulee tapahtua sisältäpäin.

Elintavat ja ruokavalio

Tuohon aikaan ja hoitajana tiesin jo, että lääkkeet jalänsimainen lääketiede ei tulisi auttamaan minua.

”Tilani ei olisi parantunut sillä mitä perinteinen lääketiede tarjosi, eli diagnooseilla, kilpirauhaslääkkeellä, FODMAP-ruokavaliolla ja kortisonivoiteella.”

Lähdin hakemaan lisää tietoa ja opiskelin Funktionaalista lääketiedettä. Perehdyin siihen, miten elintavoilla, ravinnolla ja yksilöllisellä kokonaisvaltaisella hoidolla voidaan ylläpitää terveyttä, hoitaa elimistön epätasapainotiloja ja sairauttaa, sekä saavuttaa uudenlainen terveyden ja tasapainon tila. 

Ravinnon ja elintapojen muutoksella paranin lopulta kaikista yllä mainituista oireista ja diagnooseista ja näiden kokemusten myötä ymmärsin, miten uskomattoman suuri voima meissä on ja mikä merkitys meidän omilla valinnoilla on meidän omaan terveydentilaan ja hyvinvointiin. Valinnat vaikuttavat meihin myös pitemmällä aikavälillä. 

”Avaimet omaan hyvinvointiin ja onnellisuuteen ovat koko ajan meidän omissa käsissämme.”

Sisäinen prosessi

Suurin syy omaan sairastumiseen ja uupumiseen oli henkisellä tasolla. Vääristynyt minäkuva, rakkaudettomuus itseäni ja omaa kehoani kohtaan johti tekemään asioita, jotka eivät todellisuudessa olleet minulle hyväksi. Jo pienestä asti mukaani oli tarttunut erinäisiä uskomuksia siitä, etten ole riittävä olemalla minä, en luottanut itseeni, vaan yritin aina sopia ulkoa tulleisiin muotteihin ja täyttää kaikkien oletetut odotukset, joko käytökselläni tai ulkomuodollani. Olen herkkä huomaamaan asioita, sävyjä ja ilmeitä ihmisissä. Aloin tulkitsemaan niitä, uskoin tulkintoihini, vaikka ne eivät olleet kaikki todellakaan totta. Se oli raskas tapa kokea tätä maailmaa, mutta se oli minun silloinen todellisuus ja tarinaani riittämättömyydestä, jota kerroin itselleni.

Tämä johti nuorena lukuisiin laihdutuskuureihin ja lopulta pahoinvointini kulminoitui aika ajoin myös bulimiseen oireiluun, pakonomaiseen painon, ruuan ja treenaamisen kontrollointiin. Ajauduin lopulta fitnessmaailmaan, joka romahdutti terveydentilani ja pysäytti heräämään todellisuuteen.

Puutteellinen kunnioitus itseäni kohtaan ja lapsuudesta mukaan tarttunut rakkaudettomuuden haava, johti myös moneen suhteeseen, jotka olivat täynnä henkistä väkivaltaa ja pettämistä.

”Ymmärsin, miten suuri vaikutus omilla uskomuksilla on siihen, miten koemme maailmaa, ympäristöämme ja itseämme siinä ja minkälainen elämäntilanne meillä yleensäkin on. Kaikkeen voimme onneksi vaikuttaa.

Myös se mitä meillä on tänään, missä elämänvaiheessa olemme, mitä ja keitä meillä on ympärillämme, perustuu täysin meidän omaan arvomaailmaan, meidän omiin valintoihin ja siihen mitä energeettisesti vedämme puoleemme.

Henkinen polku

Minulta on kysytty monesti, milloin henkinen polkuni sai alkunsa. Olen vastannut, että tarinani suurimmat käännekohdat tähän saakka, ovat olleet hetki vuonna 2012 kun kohtasin uupumisen syyn, eli ensimmäisen kerran kohtasin rehellisesti itseni. Vuonna 2014 loukkasin olkapääni ja se leikattiin. Elämä tuli ja pysäytti, koska en itse pysähtynyt. Edes uupuminen ei vielä saanut minua täysin pysähtymään, vaikka tein jo paljon muutoksia parempaan. Sinä vuonna sairaslomalla sain aikaa itselleni ja heräsin jostain unesta. Muistan edelleen sen hetken ja sen rauhan tunteen jonka löysin.

Vuonna 2016 äitini kuoli, sairastettuaan 7 vuotta syöpää. Isäni kuoli jo ollessani 17-vuotias. Vanhempieni korkeasta iästä johtuen, olen saanut kohdata paljon kuolemaa.

”Kokemukset ovat avanneet mahdollisuuden nähdä elämää ja maailmaa uusin silmin. Arvomaailmani ja prioriteetit ovat muuttuneet täysin ja olen kiitollinen kaikista kokemuksista.”

Henkisyys on lopulta matka ja elämän mittainen prosessi. Kun löytää polulle, tulee huomaamaan, että se jatkuu ja jatkuu ja se on jotain, jolle avautuu vähitellen kerros kerrokselta. Jokaiselle se on oma henkilökohtainen kokemus ja tie. Henkisyydellä ei ole välttämättä mitään tekemistä uskonnon kanssa. Ero siinä on mielestäni se, että uskonto on rajattu ja tarkasti määritelty. Henkisyys itsessään, on ainakin minulle kaikkea muuta. Se on rajatonta, vapaata ja minulle, minun määrittelemää. Uskon universaaliin lakiin, Rakkauteen.

”Uskontoni on Rakkaus ja sieltä kumpuava Totuus. Kotini, tässä fyysisessä elämässä on koko maapallo, sen metsät, niityt, merenrannat ja viidakko. Luonnon lähellä minun on kaikkein paras olla. Löysin rakkauden voiman itsestäni ja aloin luottamaan elämään.”

Unelmani

Elin itse pitkään tilassa, jossa en todellisuudessa kuunnellut itseäni. En oikein edes tiennyt miten. Tunsin samalla, etten oikeasti elä sitä elämää, mitä tahtoisin elää. Itseni asettaminen etusijalle, omien sisäisten toiveiden ja tunteiden kuunteleminen oli vaikeaa ja suuri haaste. Kaikki oli periaatteessa ihan hyvin, mutta tiesin että on olemassa jotakin muuta. Etsin ulospääsyä, onnellisuutta, merkityksen ja tyytyväisyyden tunnetta ulkopuoleltani, kunnes lopulta uuvuin vuonna 2012.

Elin kaikkea muuta kuin unelmaani. Elämässäni oli paljon suorittamista, jaksamista, puskemista ja muiden muotteihin mukautumista. Koitin kaikin tavoin miellyttää muita ja sitä kautta etsin oman arvon tunnetta, hyväksyntää ja rakkautta, jota en itse osannut itselleni antaa.

Herkkänä tunnen ja aistin voimakkaasti – elin ja työskentelin myös ympäristössä, joka ei millään tavalla tukenut hyvinvointiani.

”En ollut edes puoliksi se, kuka sisimmässäni tunsin olevani, mutta en uskaltanut luottaa itseeni saatika nähnyt sitä potentiaalia, mikä minussa todellisuudessa oli ja on.”

En juurikaan uskaltanut unelmoida taikka toteuttaa unelmiani, kunnes minussa tapahtui muutos. Seinä tuli lopulta vastaan ja näin kirkkaasti, ettei ole enää muuta vaihtoehtoa, kuin kääntyä sisäänpäin, alkaa etsiä vastauksia itsestäni ja alkaa valita ja elää itselleni. Ymmärsin, että tämä tie on ainoa tie, joka voi tuoda minulle hyvän olon ja onnellisuuden. Ymmärsin elämän lahjan, myös sen rajallisuuden, sekä samalla sen mahdollisuuden ja potentiaalin.

”Elämä on nyt ja me itse luomme elämäämme joka ikinen hetki.”

Omassa muutosprosessissani löysin oman sydämeni äänen, yhteyden itseeni, sydämeni polun ja aloin seuraamaan unelmaani. Tämä muutti täysin elämäni suuntaa ja uusi luku alkoi elämässäni. Nyt elän omaa unelmaani, edelleen seuraten omaa unelmani polkua.

Muutos, vapaus ja unelmien polku

Muutos, vapaus ja unelmien polku, ovat olleet minun lempiaiheina jo vuosia. En olisi nyt tässä jakamassa tätä tietoutta, ellen itse olisi käynyt läpi haasteita, niitä, jotka ovat olleet osa sieluni suunnitelmaa. Kaikki kokemukset polullani ovat olleet tarpeellisia, sillä ne ovat johdattaneet minua tähän hetkeen tänään. Nyt tahdon, että sinäkin onnistut luomaan elämääsi kaikkea sitä, mitä sinä eniten haluat ja toivot. Onnellisuutta, täyttymystä, merkityksen tunnetta, rakkautta, rauhaa, harmoniaa, iloa,  runsautta ja vapautta.

Unelmien polulla voit valmistautua vastaanottamaan kaikenlaisia tunteita, sillä usein se herättää ja tuo pintaan myös sellaista, mitä emme aiemmin ole käsitelleet, osanneet tai olleet valmiita näkemään. Muutoksen polku voi herättää jännitystä, inspiraatiota, hurmosta, kutkuttavaa tunnetta kehossa, joskus myös epävarmuutta ja välillä pelkoakin. Tämä kaikki on täysin normaalia ja hyvin inhimillistä. Lopulta kaiken välistä paistaa aina valon pilkahdus ja se mahdollisuuden kipinä, joka saa meidät päivä ja hetki kerrallaan jatkamaan kohti muutosta, seuraamaan omaa unelmaa ja sydämen polkua.

Mitä tahansa tunteita nousee, voit olla huoletta, ne kuuluvat asiaan ja tähän muutoksen prosessiin. Muutoksen polku vaatii uskallusta, lempeyttä, heittäytymistä, omistautumista, kärsivällisyyttä ja sitä, että yhä uudelleen ja uudelleen valitset uskoa itseesi ja sinun unelmaasi. Näin voit vapautua rajoittavista uskomuksista ja mielesi luomasta kuvitteellisesta vankilasta, jonne monet usein jäävät.

Tänä päivänä valmennan ja mentoroin muita, heidän omalla unelmien polulla. Seuraa omaa unelmaasi – valmennusmatka antaa sinulle kaikki tarvittavat työkalut, jotta voit todella seurata omaa unelmaasi ja luoda askeleet muutokseen ja vapauteen – sinun unelmiesi elämään!

Nyt voit viimein päästää irti kaikesta sellaisesta, joka ei enää palvele parastasi. Voit alkaa luomaan unelmaasi toteen jo tästä hetkestä alkaen. Kun sinä teet päätöksen ja valitset itsesi, siitä alkaa polkusi kohti muutosta, missä kaikki on mahdollista!

Sara Adolfsen - Tarinani
Tarinani - polkuni - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Elämä on nyt

Elämä on todella nyt ja voimme itse vaikuttaa siihen, millaista elämämme on ja ennen kaikkea miten me sen koemme.

Uskon, että huolimatta lähtökohdistamme, kaikki on mahdollista kaikille. Jopa villeimmät unelmat toteutuvat, jos ne ovat linjassa sydämesi kanssa ja jos uskot ja luotat niihin itse. Universumi tukee kaikkea, mikä kumpuaa sydämestä, rakkaudesta ja totuudesta.

Tarinani - polkuni - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Oletko valmis elämään elämää, joka on yhä enemmän linjassa sydämesi ja todellisen sinun kanssa? Tahdotko voimistaa yhteyttä sisimpääsi ja siihen, mikä sielusi todellinen tehtävä on täällä maan päällä? Voit oppia luottamaan intuitioosi ja omaan voimaasi, jotka johdattavat ja pitävät sinut sydämesi polulla, jossa seuraat ja toteutat rohkeasti omaa unelmaasi toteen.

OLETKO VALMIS MUUTOKSEEN, SEURAAMAAN OMAA UNELMAASI JA

LUOMAAN TÄYTTÄ ELÄMÄÄ  TÄSTÄ HETKESTÄ ETEENPÄIN?

Onko nyt aika laittaa itsesi etusijalle?

-Seuraa omaa unelmaasi-

Rakkaudella

Sara Adolfsen - Natural Wellness

Piditkö julkaisusta Tarinani-polkuni?

Tilaa uutiskirjeen tästä!

Seuraatko jo somessa? Jos et, niin kurkkaa 

Instagram:

@saraadolfsen 

@bohemiangoddesscollective

Facebook:

Natural Wellness

Bohemian Goddess

Jätä kommentti!