Rakastan joulun makuja, niinpä päätin tehdä raakapipareita tällä kertaa! Seuraavaksi luvassa myös joulun makuinen raakakakku, jonka teen Joulukuun Naistenpiiriä varten! Joten pysy kuulolla!

Ohje on helppo!

Raakapiparit – resepti, olkaa hyvä!

  • 10 kpl Medjool taatelia
  • 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
  • 1/2 dl kookosjauhoja
  • 2 rkl psylliumia
  • 3 rkl kookossiirappia
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 tl kanelia
  • ripaus kardemummaa
  • ripaus neilikkaa

+

  • 2 1/2 dl mantelijauhoa
  1. Poista siemenet ja pilko taatelit. Lisää kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin tai monitoimikoneeseen ja aja ainekset tahmeaksi massaksi. Kokeilin tehokasta sauvasekoitinta ja sekin toimi hyvin.
  2. Ellei massa ole jo kulhossa, niin siirrä massa isoon kulhoon ja lisää mantelijauho.
  3. Vaivaa käsin jauho massan sekaan, kunnes saat kivan taikinan.
  4. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään n 1 tunniksi tai kunnes se tuntuu sopivalta käsittelyyn.
  5. Käytä alustana esim Lekuen paistoalustaa tai muuta tarttumatonta alustaa.
  6. Taikinaa kannattaa käsitellä vähän kerrallaan ja painele se käsin tasaiseksi.
  7. Käytä pieniä piparimuotteja
  8. Voit kokeilla itse, miten ohuita tai paksuja pipareita tahdot tehdä. Käytä lastaa tai veistä apuna.
  9. Laita piparit kuivausalustalle tai leivinpaperille.
  10. Kuivata raakapiparit joko kuivurissa max 40 asteessa tai uunissa 50 asteessa. Voit pitää uunin luukkua auki, jos tahdot kuivattaa piparit, etkä paistaa, jotta ”raaka”-ominaisuus säilyy. Kuivattamiseen on hyvä varata paljon aikaa.
  11. Kuivatin tällä kertaa pipareita n 4 tunnin ajan. Näistä pipareista ei tule rapeita. Piparit saavat jäädä hieman pehmeäksi, se ei haittaa.

Nosta seuraavaksi vaikka jalat ylös hetkeksi ja nauti pipareista esimerkiksi ihanan kookoschailaten kera ♥️

Ihanaa joulun odotusta,

Sara

Kurkkaa myös edellinen raakakakku resepti joka sopii myös jouluun!
Inspiroidutaan Instagramissa ja Facebookissa. Seuraa linkkien kautta!

One Thought on “Raakapiparit jouluksi”

Jätä kommentti!