Marraskuun punainen - Naiseuden raakakakku

Marraskuun Naistenpiirissä puhuimme naiseudesta ja siitä syntyi tämä vahvaa ihanaa feminiinienergiaa pursuava punainen raakakakku. Naiseudesta kirjoitan erillisessä postauksessa ☺️

Tämä kakku on täynnä herkkää vadelmaa, voimakkaasti juurruttavaa punajuurta, ripauksella salaperäistä mausteisuutta kardemummasta. Nammm!!

Tässä ohje.

Naiseuden inspiroima punainen raakakakku

Tarvitset 20cm halk. irtopohjavuoan, josta tulee 10-12 palaa kakkua.

Pohja:
  • 3 dl liotettuja manteleita
  • 2,5 dl kookoshiutaleita
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 2 rkl kookosnektaria
  • 2 tl vanilliiniuutejauhetta
  • n 100g punajuurta, joka värjää pohjan punaiseksi
Täyte:
  • 5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl kookosnektaria
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 2 tl vanilliiniuutejauhetta
  • 1 dl vadelmia (sulatettuja ja valutettuja)
  • 2 pientä punajuurta
  • 1dl kookosmannaa
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1tl kardemummajauhetta
Vadelmahillo:
  • 1/2 dl vadelmia
  • 1 rkl kookosnektaria tai maun mukaan
  • 1 tl vanilliiniuutejauhetta

Vaihtoehtoisesti voi kookosnektarin sijaan käyttää hunajaa. Kookosnektari värjää täytteen ruskeammaksi, jonka vuoksi punainen väri ehkä kärsii hieman. Voit päättää kumpaa tahdot käyttää. Itse halusin tällä kertaa tehdä kakusta vegaanisen.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita kaikki pähkinät likoomaan edellisenä iltana. Aloita pohjalla.

Kaada vesi pois manteleista, huuhtele. Kuori punajuuri ja pilko. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin. Aja kaikki ainekset yhdessä tasaiseksi massaksi. Arvioi oman maun mukaan makeus ja väri. Pohja saa olla ihanan tumman punainen punajuuresta. Painele taikina tiiviisti irtopohjavuokaan pohjaksi. Laita vuoka viileään odottamaan.

Marraskuun punainen raakakakku Naiseudelle

Kaada vesi pois cashewpähkinöistä. Laita pähkinät ensin blenderiin. Sulata kookosöljy ja manna vesihauteissa. Lisäile niitä tarvittaessa vähitellen pähkinöiden joukkoon, jotta saat hyvä koostumuksen. Laita pähkinöiden sekaan sitruunamehu, kookosnektari, ripaus suolaa ja vanilja. Blendaa ja lisää kaikki vadelmat sekä kuoritut ja pilkotut punajuuret. Lisää vielä kardemumma ja maistele maut ja makeus.

Huom. Valuta vadelmat huolella ja painele siivilän läpi ylimääräinen neste. Aja täyte tasaiseksi. Tarvittaessa voit käyttää myös hieman vadelmien mehua, jos tuntuu että massa ei sekoitu. Maistele makeus ja lisää täyte pohjan päälle.

Tee seuraavaksi vadelmahillo. Marjoissa saa olla mehu tallella. Blendaa kaikki ainekset hilloksi. Tiputtele hilloa kakun päälle ja tee marmorointi esim käyttämällä avuksesi veistä tai sukkapuikkoa.

Laita kakku pakkaseen n 4-6 tunniksi. Lopuksi ota kakku n 1t jääkaappiin ennen tarjoulua ja koristele haluammallasi tavalla. Tällä kertaa koristelin mehukkailla granaattiomenan siemenillä ja kookoshiutaleilla!

Kakun maku paranee päivä päivältä! Se säilyy viileässä useamman päivän! Itse söin tätä vielä viikonkin päästä! ✨♥️

Nautinnollista Joulukuista viikonloppua!

Marraskuun punainen - Naiseuden raakakakku

Inspiroidu myös Instagramissa ja Facebookissa!

 

Lue myös edellinen postaus Vatsavaivat koskettavat monia – tässä oma tarinani.

Jätä kommentti!