Puolukka-toffee raakakakku - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Puolukka-toffee raakakakku pääsi koristamaan Lokakuun Naistenpiirin iltaa. Mietin syksyä ja siitä tuli halu ja inspiraatio käyttää puolukkaa kakussa.

Puolukka-toffee raakakakku - Sara Adolfsen - Natural Wellness

 

 

Näinpä syntyi tällä kertaa tämä kombo, eli makea cashew-lucuma ”toffeinen” yhdistelmä ja hieman kirpeää puolukkaa taateleilla ja kookosnektarilla makeutettuna.

Pitemmittä puheitta, tässä teille ohje, tosin pienillä ”ajatusmausteilla”, jotka huomaat kyllä, kun jatkat lukemista eteenpäin 😉

Puolukka-toffee raakakakku

Ohje

Suojaa 20cm halk. oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Laita pähkinät likoomaan esim. edellisenä iltana ja ota puolukat sulamaan jääkaappiin. Suosin itse ensisijaisesti luomua ja kotimaista.

Koska olet arvokas ja uskomattoman ainutlaatuinen, kuten kehosikin, niin ansaitset vain parhautta ja puhtautta. Silloin mielikin on kirkas ja selkeä, kun syö puhdasta, luonnollista ja aitoa ravintoa ♥️

Kaikki prosessoitu, keinotekoinen ja teollinen ruoka on heikkolaatuista, se sisältää paljon sellaista, joka ei meidän kehoon kuuluu. Tällainen ravinto värähtelee todella matalilla taajuuksilla, se tukkii meidän kehoa, eikä energiat voi mitenkään päästä oikeasti ja optimaalisesti virtaamaan…

Joten, valitse raaka-aineita, joista keho ja mieli kiittää, sellaista joka ravitsee sinua ja aivan jokaista soluasi. Raakakakkukin, jotain niin ainutlaatuista, herkkää ja kaunista, jolle annamme aikaa ja rakkautta sitä valmistaessa, ansaitsee sekin parhautta, kuten myös ne ihanat, joille sitä tarjoat ♥️

Nyt ohjeeseen… 💕

Pohja

  • 2,5dl manteleita
  • 1,5dl rusinoita
  • 1rkl hunajaa
  • 2rkl kookosöljyä
  • 1tl sitruunamehua
  • ripaus suolaa esim (himalaijan suola)

Toffeetäyte

  • 5dl cashewpähkinöitä (liotettuna)
  • 1,5dl kookosmannaa
  • 3rkl lucuma-jauhetta
  • 2rkl hunajaa
  • 2dl kookosöljyä
  • 1tl bourbonvaniljaa jauhetta
  • 1tl sitruunamehua
  • ripaus suolaa

Puolukkatäyte

  • 3dl puolukoita
  • 5 medjool taatelia
  • 1rkl kookosnektaria

Laita pohjan ainekset blenderiin tai hienonna tehokkaalla sauvasekoittimella, kunnes koostumus on pehmeän tahmeaa ja pysyy hyvin kasassa. Painele taikina vuorattuun 20cm irtopohjavuokaan. Laita viileään odottamaan.

Puolukka-toffee raakakakku - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Puolukkatäyte

Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekottimella. Maistele ja arvioi onko puolukkatäyte sopivan makeaa. Pieni kirpeys ei haittaa, koska toffeetäyte on makea.

Toffeetäyte

Sekoita toffeetäytteen ainekset tasaiseksi blenderissä.

Puolukka-toffee raakakakku - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Puolukka-toffee raakakakku - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Levitä täyte vuokaan ja lisää sitten puolukkatäyte sen päälle.

Laita kakku vähintään 4 tunniksi pakastimeen ja ota sulamaan 30-60 minuuttia ennen tarjoilua.

Koristele haluamillasi koristeilla. Itse koristelin kookoshiutaleilla, karhunvatukoilla ja ripauksella rakkautta! You know 😉♥️✨

Inspiroidu myös somessa!

Seuraa Instagramissa ja Facebookissa

Ota talteen myös kurpitsakakun resepti!

 

LINGONBERRY-CARAMEL RAWCAKE recipe in English

Bottomlayer

  • 2,5dl almonds (soaked)
  • 1,5dl raisins
  • 1tbl honey
  • 2tbl coconut oil
  • 1tsp lemonjuice
  • a little bit of salt

Caramel filling

  • 5dl cashewnuts (soaked)
  • 1,5dl coconutmanna
  • 3tbl lucuma-powder
  • 2tbl honey
  • 2dl coconut oil
  • 1tsp bourbonvanilla
  • 1tsp lemonjuice
  • a little bit of salt

Lingonberryfilling

  • 3dl lingonberries
  • 5 pitted medjool dates
  • 1tbl cocnutnectar

Blend the bottom layer ingredients and make a sticky dough.

Blend the caramel layer until smooth and add on top of the bottom layer.

Blend the lingonberry layer and add over the caramel layer.

Decorate for example with coconut shred and berries!

ENJOY!!

Love,

Sara ✨♥️

 

Jätä kommentti!