Sitruuna-Marja raakakakku

Tämä raakakakku sai kunnian olla ihka ensimmäisen Natural Wellnessin Naistenpiirin raakakakku ♥️

(recipe in english check below)

Joka kuukausi toistuva Naistenpiiri, avattiin viime maanantai iltana 20.8 kl18.00 Natural Wellnessin studiolla aiheella Rakkaus. Meitä oli paikalla yhteensä 9 ihanaa naista juttelemassa rakkaudesta ja tunnustelemassa rakkautta, sen eri muotoja monesta eri kulmasta katsoen ja kokien. Jaoimme toisillemme ajatuksia ja tuntemuksia aiheeseen liittyen. Sen jälkeen meditoimme.

Lopuksi nautittiin yhdessä tätä raakakkku -herkkua jonka reseptin ajattelin teille näin sopivasti ennen viikonloppua jakaa!

Seuraava Naistenpiiri on Ma 17.9 kl18.00. Tässä linkki tapahtumaan!

Olet lämpimästi tervetullut mukaan piiriin! ♥️

Seuraavan piirin aiheeksi on toivottu ja valittu INTUITIO.

Sitten ohjeeseen.

SITRUUNA-MARJA RAAKAKAKKU

(joka muuten säilyy jääkaapissa usean päivän ajan ja jossa maku paranee vaan päivä päivältä)

POHJA:

  • 2,5dl medjol taateleita
  • 2dl liotettuja manteleita
  • 2rkl kookoshiutaleita
  • Ripaus suolaa

Blendaa tasaiseksi massaksi ja painele leivinpaperilla suojattuun (20 cm halk.) irtopohjavuokaan alimmaiseksi.

TÄYTE:

  • 7 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 2 dl kookosöljyä
  • 1 sitruuna
  • 3 rkl Vaahterasiirappia
  • 2 dl Mansikkaa
  • 1/2 dl Mustikkaa
  • Bourbonvanilja

Yhdistä cashew ja kookosöljy blenderiin.

Blendaa tasaiseksi.

Ota puolet syrjään.

Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori ja purista mehu sitruunasta. Lisää seokseen.

Lisää vaahterasiirappia (1-2rkl).

Blendaa ja maistele. Voit halutessasi lisätä sitruunaa tai makeutusta.

Kaada valmis seos vuokaan ja laita viileään odottamaan päälimmäistä marjakerrosta.

Kaavi toinen osa takaisin blenderiin. Jos käytät pakastettuja marjoja, sulata ensin ja valuta marjat huolellisesti. Lisää marjat, vaahterasiirappia loraus(1-2rkl) ja vanilja. Blendaa. Maistele!

Lisää toinen värikäs kerros vuokaan ja koristele pinta halutessasi ennen pakkaseen laittamista.

Itse kokeilin tehdä kuvioita pintaan mustikkamehun ja kookosmannan sekoituksella…mutta kannattaa ottaa esim 1/2 dl täytettä syrjään, lisätä siihen mustikkamehua mustikoista (jos käytit pakastemarjoja) ja sillä tehdä marmorointi. Pudottele tätä taikinaa sinne tänne kakun pinnalle ja käytä apuna sukkapuikkoa tai vaikka pienen lusikan toista päätä hyödyntäen ja tee kuviokiemuroita kakun pinnalle!

Aseta vuoka pakkaseen esim yön ajaksi. Ota raakakakku sulamaan jääkaappiin hyvissä ajoin eli useampi tunti ennen tarjoilua ja koristele vielä lopuksi haluamasi tavalla.

Tämä raakakakku koristeltiin tällä kertaa vadelmilla, kookoshiutaleilla ja viiliruusun terälehdillä.

Kaunis siitä tuli! ♥️💜

Lue lisää Naistenpiiristä  – Tervetuloa mukaan – Naistenpiiri

Seuraa ja inspiroidu lisää Instagramissa ja saa kaikkien tapahtumien tiedot Facebookissa

_____________________________________________

Recipe in English

LEMON-BERRY RAWCAKE

Use a springform cake pan 20cm (8″)

BOTTOM LAYER:

  • 2,5 cups of medjol dates
  • 2 cups almonds (soaked over night)
  • 2 tbls of coconut shred

A little bit of salt (sea salt or other quality salt)

Blend in high speed blender or food prosessor until you get a sticky dough. Cover the bottom of your cake-pan with waxed paper. Make a bottom layer of your dough.

FILLINGS:

  • 700g cashews (soaked over night)
  • 2 dl coconut oil
  • 1 lemon (zest and juice)
  • 3-4 tbls of maple syrup
  • 2 dl of strawberries
  • 1/2 dl of bilberries
  • Bourbon vanilla
  • Blend cashews and coconut oil into a smooth paste.

Take half of the filling out from the blender and put it aside to wait.

Add lemon zest, juice and 1-2 tbls of maple syrup into the blender with half of the filling. Blend and taste. If you like you may add more syrup for a sweeter taste. If you wish to taste more of the lemon, you may add it too. When you are satisfied with the taste, add the filling on top of the base layer. Put the cake-pan in the fridge until the second layer is ready.

Then add the second half of the filling back into the blender. If you use berries from the freezer, melt the berries first and take a little time to drain them before you add them into the blender. Add also the vanilla and 1-2tbls of maple syrup. Blend and taste. You may add more syrup or vanilla if you wish to do so.

Add the second layer on top of the first one. If you wish to make a decoration you may take 1/2dl from the filling, add bilberry juice, make a mix of it and then drop some dark blue ”dots” on top of your cake and swish patterns through them, with a knitting needle or the other end of a small spoon.

Put the cake in the freezer over night. Next morning you may take the and put it into your fridge (several hours before you serve it). Before serving decorate with for ex. more berries, coconut shred and wild rose petals as in the pic! Enjoy ✨🌹

Have a lovely Friday evening!

Sara

Get more inspiration on my Instagram and follow me on Facebook!

Jätä kommentti!