Follow my blog with Bloglovin

Gluteenittomat kaurarieskat syntyivät hetken insipraation ilosta!

(scroll down for recipe in english)

Terveys-, vatsa- ja ruuansulatusongelmieni jälkeen, olen päätynyt edelleen noudattamaan  gluteenitonta ja maidotonta (pitkälle prosessoidut teolliset maitotuotteet) ruokavaliota ihan siitä syystä, että koen, että voin siten paljon paremmin. Maitotuotteista käytän luomuvoita, josta teen myös itse gheetä, eli kirkastettua voita ja välillä kun käyn kauppahallissa saakka, ostan pastoroimatonta raakavoita, joka on taivaallista! Lisäksi käytän vuohen- ja lampaanmaitojuustoja.

Tämän ohjeen rakensin tänään ihan fiiliksen pohjalta ja siitä mitä kotoa löytyi

GLUTEENITTOMAT KAURARIESKAT

4isoa tai 6-8 pienempää rieskaa

  • 2 dl gluteenittomia luomu kaurahiutaileita (esim Urtekram)
  • n 2-3dl kasvimatoa (esim Oatly kauramaito, tai toki myös vesi toimii)
  • 2 kpl luomukananmunaa
  • 1 dl kuorittuja hampunsiemeniä (Foodin)
  • 3rkl psylliumia (Foodin)
  • 2rkl Great Lakes gelatin/collagen jauhetta (ei pakollinen)
  • 2tl luomu merisuolaa (tai maun mukaan) (Foodin)
  • Kuivattua nokkosta (ei pakollinen)
  • ihan vähän hunajaa

OHJE:

Laita kaikki kuiva-aineet syvään kulhoon. Lisää kananmunat ja osa maidosta (esim 2dl). Sekoita hyvin. Lisää maitoa/nestettä sen verran, että taikinasta tulee kosteaa, paksua ja sopivan tahmeaa, joka pysyy kasassa pellillä.

Levitä taikina pellille haluamaasi tapaan, joko 4 isoa tai 6-8 pienempää rieskaa. Paista kiertoilmauunissa 225C n 15min tai kunnes pinta on sopivan ruskettunut ja rieskat pysyvät kasassa.

Kollageeni

Miksi lisäsin kollageenia taikinaan?

Koska olen ottanut tavaksi lisäillä sitä milloin mihinkin aina tilaisuuden tullen! Kollageenia tarvitaan ihon, nivelten, ruston ja luuston hyvinvointiin. Kollageenin tuotanto vähenee jo 25-ikävuoden jälkeen ja hiipuu sitä mukaan kun ikää tulee lisää ja loppuu lähes kokonaan jo 40-vuoden iässä! Kollageenin muodostumiseen tarvimme mm myös C-vitamiinia, joten kyllä, terveellinen kasviksia, marjoja ja hedelmiä sisältävä ruokavalio, hyvien proteiini-lähteiden ja rasvojen lisäksi, on oleellinen myös kollageenin tuotannon, eli ihon ja yleisesti sidekudosten hyvinvoinnin kannalta. Gelatini on kollageenista puhdistettua proteiinia

Toinen mielettömän hyvä kollageenin lähde on luuliemet, joita pyrin keittämään kerran viikossa ja jota lisäilen ruokiini pitkin viikkoa! Tämä kollageenista tällä erää…

KAURARIESKAT ❤

Näistä kaurarieskoista tuli tosiaan niin hyviä, että halusin ehdottamasti jakaa tämän ohjeen teidän kanssa! Toivottavasti tekin tykkäätte!

Nauti lämmin kaurarieska voin tai gheen kera, tai tee herkku kaurarieska omilla suosikkitäytteillä!

Gluteenittomat kaurarieskat - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Jos pidit tästä, olisin ikionnellinen jos tykkäät postauksesta alla olevasta ”tykkää”   kohdasta ja/tai käy seuraamassa blogiani! 🙏🏽❤

 

 

Seuraa myös Instagramissa ja Facebookissa

Glutenfree oatflatbreads:

4 big or 6-8 smaller breads

  • 2 cups of glutenfree oats
  • 2-3cups vegan milk (I used oatmilk, but can be almond or I guess water is ok too)
  • 2 organic eggs
  • 1 cup of peeled hempseeds
  • 3tbls of psyllium
  • 2tbl Great Lakes gelatin/collagen (not mandatory)
  • seasalt
  • dired nettle (not mandatory)
  • a little bit of honey

Blend all dry ingredients first with the eggs. Add a few cups of milk and blend, then add more milk until you have a thick dough.

Make as many breads in the size you wish to have and bake in the oven in 225C for 15min or until they get a nice brown color.

Enjoy with butter, ghee or with your favorite toppings!!

Hope you like them as much as I did! ❤

Sara<<br/p>

One Thought on “Gluteenittomat kaurarieskat”

Jätä kommentti!