Biohakkerointi on tainnut tulla jo monelle tutuksi. Olet saattanut ainakin kuulla puhuttavan biohakkeroinnista, tai sitten se on jo hyvin todennäköisesti osa sun elämää, mikäli oot yksilö, jota kiinnostaa oma terveys ja hyvinvointi. Saatat ehkä tietämättäsikin olla hakkeri 😀
Yksinkertaistettuna, jos esim. käytät jotain terveysteknologiaa, kuten sykevyötä tai aktiivisuusranneketta tai vaikka silmälaseja, ovat nämä kaikki välineitä, joilla parannat ja optimoit, no, näissä tapauksissa suorituskykyäsi ja näköäsi. Mittaamalla esim leposykettä tai sykevälivaihtelua, voit seurata palautumista ja sitä kautta edesauttaa omaa jaksamista ja vaikka valita treenipäivät sen mukaan, jolloin näet, että kehosi on oikeasti palautunut. Voi myös mitata unta, unen vaiheita ja syklejä, unen aikaista palautumista, sykkeen, sykevälivaihtelun ja hengitystiheyden kautta. Vaikka tietää määrällisesti olleensa vuoteessa vaikka 8t ajan, mutta silti on aamulla väsynyt, voi nämä mittaukset paljastaa, ettei yön aikana saa esim riittävästi syvää unta. Ravintoa voi myös hyödyntää tietoisesti esim parantaakseen unta ja helpottaakseen nukahtamista. Illalla kannattaa nauttia hiilihydraatteja, ja tryptofaania, esim banaanista, joka on melatoniinin, eli unihormonin prekursori. Nämä auttavat illalla kehoa rentoutumaan ja väsyttävät luonnollisesti. Biohakkerointi on terveyden ja suorituskyvyn optimoimista ravitsemuksen, teknologian ja tieteen avulla. Englanniksi sanotaan, ”better health and living through science, technology and nature.”
Mikä biohakkerointi
Olli, Jaakko ja Teemu – Huikeet tyypit ja biohakkerin käsikirjan kirjoittajat
Tällä viikolla Suvilahden Kattilahallissa järjestettävä Biohacker Summit on uniikki tapahtuma. Olen kuullut useamman ulkomailta esim jenkeistä tapahtumaan tulleen terveyden- , hyvinvoinnin- liikunnan-  ja lääketieteenalan-ammattilaisen todenneen, miten meillä Suomessa on ihan erilainen aito, jalat maassa ja maanläheinen ote biohakkerointiin, kauniin rikkaan luonnon, metsän ja saunaperinteen keskellä.
Tämän syksyn eventti on 4. Helsingin Summit ja tämän lisäksi on tehty kaksi ulkomaan tapahtumaa keväällä, joissa olen saanut olla mukana. Viime vuonna tapahtuma järjestettiin Lontoossa ja tänä keväänä Tukholmassa. Tapahtuman ohessa käytiin villiyrttiretkellä.
Nämä kuvat alla ovat keväältä Tukholmasta, Rosendals trädgårdista. Se oli ihana paikka! Suosittelen lämmöllä! Siellä kerättiin villiyrttejä ja vietettiin ihania kevätpäiviä!
Mikä ihmeen biohakkerointi
Villiyrtti peltokanankaali
Mikä biohakkerointi
Villiyrtti #syötävätkukkaset Bellis – Kaunokainen
Mikä biohakkerointi?!
Terveet lapset ne leikkii! 😀 Tehtävä: Löydä kuvasta ihminen!
Mikä biohakkerointi?!
Villiyrtti: Lehmus <3

OMA POLKU BIOHAKKEROINTIIN

Vuosi 2014 oli mulle suurten muutosten vuosi monella saralla. Kaikki meni oikeestaan ihan uusiks silloin ja siis todella hyvään suuntaan. Kamppailin terveyteni kanssa, olkapään loukkaantuminen ja sen leikkaus pysäytti alkuvuodesta. Olin sairaslomalla melkein 4kk kaiken kaikkiaan ja se oli yks parhaimmista käänteentekevistä ajoista mulle henkisesti. Sinä aikana jouduin pysähtyy ja todella kuuntelee mitä en tahdo ja mitä MINÄ oikeasti tahdon elämältäni. Sain tuona aikana selkeesti paremman yhteyden itseeni ja aloin tehdä asioita, jotka tuntu just mulle oikeelta.
Sen vuoden syksyllä äitini kertoi, että villiyrttikokki Sami Tallberg oli vinkannut Upgraded dinneristä ja siellä käytettävistä villiyrteistä ja oli innostanut äitiä mukaan. Äitini siis, joka oli tehnyt harrastuksestaan työn ja keräsi villiyrttejä myyntiin, keräsi niitä myös Samille siihen aikaan, etenkin nokkosia. Upgraded dinner on siis osa Summitia ja edeltää illallisella koko tapahtumaa toimien ikäänkuin introna tuleville päiville, missä tapahtuma-alueella on liuta huikeita näytteilleasettajia ja lavalla puhuu asiantuntijoita ja ammattilaisia, huikeita persoonia ympäri maailman, ihan kaiken, lääketieteen-, terveyden-, hyvinvoinnin, tieteen ja teknologian saralta.
Dinneri on 6 ruokalajin fine dinig setti, missä käytetään vain korkealaatuisia luomu ja lähituotettuja raaka-aneita, villiyrttejä ja superfoodeja. Sami Tallberg toimii dinnerin pääkokkina ja menu on hänen luoma. Olen saanut kunnian toimia dinnerin vastaavana nyt parin vuoden ajan ja oon ollu mukana järkkäämässä Lontoon, Helsinki 2016, Tukholman ja nyt jälleen täällä Helsingissä huomenna järjestettävän dinnerin!
Äitiä saan siis kiittää siitä, että tupsahdin dinnerille tuolloin syksyllä 2014. Oon ikuisesti kiitollinen siitä, miten äiti kasvatti mut luonnon lähelle. Tuolloin vuonna 2014 en vielä tietenkään tiennyt, että tulen olemaan mukana summitissa tässä määrin, mutta siitä se kaikki lähti. Äidin kanssa mentiin dinnerille, vaikka mulla oli hirmu epävarma olo ja mietin että mihin sitä ollaan oikein menossa 😀 katsoin ihan ekana ympärilleni, että täällä ei montaa naista ole… Se oli kuitenkin kokemuksena yks huikeimmista ja tutustuin/ ystävystyin siellä ihan mielettömien tyyppien kanssa!
Seuraavana vuonna syksyllä 2015 olin vielä vieraana tapahtumassa ja pääsin taas askeleen enemmän jyvälle siitä, mistä kaikesta biohakkeroinnissa on kyse, unohtamatta jälleen niitä kaikkia huikeita ihmisiä, joihin sain taas kerran tutustua, mm Ben Greenfield, joka on yks mun lemppari ja ”oman tien kulkija-biohakkeri” maailmalta. Ben on ihan huippu alansa ammattilainen ja valmentaja, liikunnan, ravinnon ja oikeestaan minkä tahansa asiantuntija, mikä liittyy jollain tavalla terveyden, hyvinvoinnin tai suorituskyvyn optimoimiseen. Tän kaiken lisäks on Ben vielä ihan huippu tyyppi!! 😀 Kannattaa siis seurata, ellet jo seuraa!
Tässä joitain kuvia Lontoon tapahtumasta…
Mikä biohakkerointi
Hassun äärellä! 😀
Mikä ihmeen biohakkerointi
Raakasuklaat muurahaisilla
Mikä ihmeen biohakkerointi
Upgraded dinner
Mikä ihmeen biohakkerointi
Tarkkaa puuhaa 😀 Minä ja Sami keskittyneenä…
Mikä ihmeen biohakkerointi
Ben Greenfield ja Teemu Arina

Tuu mukaan!

Jos siis olet kiinnostunut omasta hyvinvoinnista ja terveydestä, liikunnasta, ravinnosta, ravintolisistä, suorituskykysi parantamisesta ja optimoimisesta, stressinhallinnasta, unen parantamisesta, parhaimmasta terveysteknologiasta tai jostain muusta aiheeseen liittyvästä, (listaa voisi jatkaa vaikka kuinka), niin käy kurkkaa mitä tuleva tapahtuma pitää sisällään, ketä on paikalla puhumussa ja mistä aiheista! Jos päätät tulla, uskon, että et tule pettymään! Tapahtumapäiviltä saa niin paljon informaatiota ja tapaa niin paljon siistejä tyyppejä. Ainakin minä silloin ekoilla kerroilla, olin niin insipiraatiosta pökerryksissä, et se kannatteli mua vielä pitkään eteenpäin tapahtumaan jälkeenkin!
Jos et oo vielä hankkinu lippua, niin NYT saa mun koodilla NATURAL -30% edun lipusta!
Käy hakee omasi!! Varaa liput!
Tässä videomatskuu Upgraded dinneristä Tukholmasta:
Minä ja Natural Wellness ollaan mukana menossa jälleen! Torstaina, eli huomenna oon mukana dinnerillä ja pe-la näytteilleasettajana Summitissa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhujana ja probioottisen ihonhoidon asiantuntijana. Mukana ESSE Probiotic skincare linjan Plus ja Sensitive linjan tuotteet.
Summit etuna:
1. tuotteet -20% ja
2. kaikki kasvohoitovaraukset -15% ajalla 12-15.10 paikanpäällä
3. ERIKOISTARJOUKSENA 2t terveys-,hyvinvointi-, ravintokonsultaatio+ kasvohoitokokonaisuus hintaan 132€ (norm 165€)
Saat konkreettisia yksilöllisiä neuvoja ja ohjeita, miten parannat omaa terveydentilaasi.
Varaa aika paikan päällä tai netissä  Tästä!
✨🌿 Lisää koodi BHSUMMIT varausta tehdessä! 🙂
…………
Tulevaisuudessa teen postauksen siitä, miten minä hakkeroin omaa arkeani ja mitä oon integroinu pysyvästi omaan peruspäivääni! 🙂
Niin ja jos sulla ei oo vielä Biohakkereiden käsikirjaa, niin sen voi hankkia myös esim multa Lauttasaaresta, ilman postituskuluja Natural Wellness liikkeestä, osoitteesta Meripuistotie 4!
Mahtavia inspiroivia hetkiä ja nähdään Biohacker Summitissa!

Jätä kommentti!