Biohakkerit ja biohakkerointi on tainnut tulla jo monelle tutuksi. Olet saattanut ainakin kuulla puhuttavan biohakkereista ja biohakkeroinnista, tai sitten se on jo hyvin todennäköisesti osa sinun elämää, mikäli olet yksilö, jota kiinnostaa oma terveys ja hyvinvointi. Saatat ehkä tietämättäsikin olla hakkeri 😀
Oletko sinäkin tiettämättäsi biohakkeri?

Oman elämän biohakkeri

Yksinkertaistettuna, jos esim. käytät jotain terveysteknologiaa, kuten sykevyötä tai aktiivisuusranneketta tai vaikka silmälaseja, ovat nämä kaikki välineitä, joilla parannat ja optimoit, no näissä tapauksissa suorituskykyäsi ja näköäsi. Mittaamalla leposykettä tai sykevälivaihtelua, voit seurata palautumista ja sitä kautta edesauttaa omaa jaksamista ja vaikka valita treenipäivät sen mukaan, jolloin näet, että kehosi on oikeasti palautunut. Voi myös mitata unta, unen vaiheita ja syklejä, unen aikaista palautumista, sykkeen, sykevälivaihtelun ja kehon lämpötilan kautta. Vaikka tietää määrällisesti olleensa vuoteessa vaikka 8 tunnin ajan, mutta silti on aamulla väsynyt, voi nämä mittaukset paljastaa, ettei yön aikana saa riittävästi syvää tai REM-unta. Ravintoa voi myös hyödyntää tietoisesti parantaakseen unta ja helpottaakseen nukahtamista. Illalla kannattaa nauttia hiilihydraatteja ja tryptofaania, kuten vaikka banaanista. Tryptofaani on mm melatoniinin, eli unihormonin prekursori. Nämä auttavat illalla kehoa rentoutumaan ja väsyttävät luonnollisesti.
Biohakkerointi on terveyden ja suorituskyvyn optimoimista ravitsemuksen, teknologian ja tieteen avulla. Englanniksi sanotaan, ”better health and living through science, technology and nature.”
Biohakkeri - oletko sinäkin tietämättäsi hakkeri? - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Olli, Jaakko ja Teemu – Huikeet tyypit ja biohakkerin käsikirjan kirjoittajat

Biohacker Summit Helsinki

Tällä viikolla Suvilahden Kattilahallissa järjestettävä Biohacker Summit on uniikki tapahtuma. Olen kuullut useamman ulkomailta esim jenkeistä tapahtumaan tulleen terveyden- , hyvinvoinnin- liikunnan-  ja lääketieteenalan-ammattilaisen todenneen, miten meillä Suomessa on ihan erilainen aito, jalat maassa ja maanläheinen ote biohakkerointiin, kauniin rikkaan luonnon, metsän ja saunaperinteen keskellä.
Tämän syksyn tapahtuma on 4. Helsingin Summit ja tämän lisäksi on tehty kaksi ulkomaan tapahtumaa keväällä, joissa olen saanut olla mukana. Viime vuonna tapahtuma järjestettiin Lontoossa ja tänä keväänä Tukholmassa. Tapahtuman ohessa käytiin villiyrttiretkellä.
Nämä kuvat alla ovat keväältä Tukholmasta, Rosendals trädgårdista. Se oli ihana paikka! Suosittelen lämmöllä! Siellä kerättiin villiyrttejä ja vietettiin ihania kevätpäiviä!
Biohakkeri - oletko sinäkin tietämättäsi hakkeri? - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Villiyrtti peltokanankaali
Biohakkeri - oletko sinäkin tietämättäsi hakkeri? - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Villiyrtti #syötävätkukkaset Bellis – Kaunokainen
Biohakkeri - oletko sinäkin tietämättäsi hakkeri? - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Terveet lapset ne leikkii! 😀 Tehtävä: Löydä kuvasta ihminen!
Biohakkeri - oletko sinäkin tietämättäsi hakkeri? - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Villiyrtti: Lehmus <3

Tuleva Biohakkeri – oma polku biohakkerointiin

Vuosi 2014 oli minulle suurten muutosten vuosi monella saralla. Kaikki meni oikeastaan ihan uusiksi silloin ja lopulta todella hyvään suuntaan. Kamppailin terveyteni kanssa, olkapään loukkaantuminen ja sen leikkaus pysäytti alkuvuodesta. Olin sairaslomalla melkein 4kk kaiken kaikkiaan ja se oli yksi parhaimmista käänteentekevistä ajoista minulle henkisesti. Sinä aikana jouduin pysähtyy ja todella kuuntelee mitä en tahdo ja mitä MINÄ oikeasti tahdon elämältäni. Sain tuona aikana selkeästi paremman yhteyden itseeni ja aloin tehdä asioita, jotka tuntuvat juuri minulle oikealta.
Sen vuoden syksyllä äitini kertoi, että villiyrttikokki Sami Tallberg oli vinkannut Upgraded dinneristä ja siellä käytettävistä villiyrteistä ja oli innostanut äitiä mukaan. Äitini siis, joka oli tehnyt harrastuksestaan työn ja keräsi villiyrttejä myyntiin, keräsi niitä myös Samille siihen aikaan, etenkin nokkosia. Upgraded dinner on siis osa Summitia ja edeltää illallisella koko tapahtumaa toimien ikäänkuin introna tuleville päiville, missä tapahtuma-alueella on liuta huikeita näytteilleasettajia ja lavalla puhuu asiantuntijoita ja ammattilaisia, huikeita persoonia ympäri maailman, niin lääketieteen-, terveyden-, hyvinvoinnin, tieteen, kuin teknologian saralta.

Upgraded dinner

Dinneri on 6 ruokalajin tarkkaan mietitty kokonaisuus, missä käytetään vain korkealaatuisia luomu ja lähituotettuja raaka-aneita, villiyrttejä ja superfoodeja. Sami Tallberg toimii dinnerin pääkokkina ja menu on hänen luoma. Olen saanut toimia dinnerin vastaavana nyt parin vuoden ajan ja olen ollut mukana järkkäämässä Lontoon, Helsinki 2016, Tukholman ja nyt jälleen täällä Helsingissä huomenna järjestettävän dinnerin!
Äitiä saan siis kiittää siitä, että tupsahdin dinnerille tuolloin syksyllä 2014. Olen ikuisesti kiitollinen siitä, miten äiti kasvatti minut luonnon lähelle. Tuolloin vuonna 2014 en vielä tietenkään tiennyt, että tulen olemaan mukana summitissa tässä määrin, mutta siitä se kaikki lähti. Äidin kanssa mentiin dinnerille, vaikka minulla oli hirmu epävarma olo, ennakkoluuloja ja mietin että mihin sitä ollaan oikein menossa. Ajatteluni oli vielä tuolloin rajoittavia uskomuksia täynnä. Ihan ensimmäisenä katsoin ympärilleni, että täällä ei montaa naista ole… Ilta oli kuitenkin kokemuksena yksi huikeimmista ja tutustuin/ ystävystyin siellä ihan mielettömien tyyppien kanssa! Inspiraatiota riitti moneksi viikoksi eteenpäin!
Vähitellen minulle selkeni myös se, että olin tietämättäni hakkeroinut omaa terveyttäni mm funktionaalisen lääketieteen keinoin, mitä tuona vuonna aloin opiskelemaan parantaakseni pitkän kroonisen stressin ja uupumuksen aiheuttamat oireet. Olin siis biohakkeri jo ennen tuonne tapahtumaan tuloa!
Seuraavana vuonna syksyllä 2015 olin vielä vieraana tapahtumassa ja pääsin taas askeleen enemmän jyvälle siitä, mistä kaikesta biohakkeroinnissa on kyse, unohtamatta jälleen niitä kaikkia huikeita ihmisiä, joihin sain taas kerran tutustua, mm Ben Greenfield. Ben on ihan huippu oman alansa ammattilainen ja valmentaja, liikunnan, ravinnon ja oikeestaan minkä tahansa asiantuntija, mikä liittyy jollain tavalla terveyden, hyvinvoinnin tai suorituskyvyn optimoimiseen. Täämän kaiken lisäksi Ben on vielä ihan huippu tyyppi! 😀 Kannattaa siis seurata, ellet jo seuraa!
Tässä joitain kuvia Lontoon tapahtumasta…
Biohakkeri - oletko sinäkin tietämättäsi hakkeri? - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Ben ja minä!
Biohakkeri - oletko sinäkin tietämättäsi hakkeri? - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Raakasuklaat muurahaisilla
Biohakkeri - oletko sinäkin tietämättäsi hakkeri? - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Upgraded dinner
Biohakkeri - oletko sinäkin tietämättäsi hakkeri? - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Tarkkaa puuhaa 😀 Minä ja Sami keskittyneenä…
Biohakkeri - oletko sinäkin tietämättäsi hakkeri? - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Ben Greenfield ja Teemu Arina

Tule sinäkin mukaan!

Jos olet kiinnostunut omasta hyvinvoinnista ja terveydestä, liikunnasta, ravinnosta, suorituskykysi parantamisesta ja optimoimisesta, stressinhallinnasta, unen parantamisesta, parhaimmasta terveysteknologiasta tai jostain muusta aiheeseen liittyvästä, (listaa voisi jatkaa vaikka kuinka), niin käy kurkkaamassa mitä tuleva tapahtuma pitää sisällään, ketä on paikalla puhumassa ja mistä aiheista! Jos päätät tulla, uskon, että tulet tykkäämään! Tapahtumapäiviltä saa uskomattoman paljon informaatiota ja inspiraatiota! Täällä on myös mieletön määrä huiketa tyyppejä ja tämä on huippu mahdollisuus verkostoitua! Ainakin minä silloin ekoilla kerroilla, olin niin insipiraatiosta pökerryksissä, että se kannatteli minua vielä pitkään tapahtumaan jälkeenkin!
Jos et ole vielä hankkinut lippua, niin NYT saa koodillani NATURAL -30% edun lipusta!
Käy hakemassa omasi!! Varaa liput!
Tässä videomatskua Upgraded dinneristä Tukholmasta:
Minä ja Natural Wellness ollaan mukana menossa! Torstaina, eli huomenna olen mukana dinnerillä ja pe-la näytteilleasettajana Summitissa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhujana.
…………
Tulevaisuudessa teen postauksen siitä, miten minä hakkeroin omaa arkeani ja mitä olen integroinut pysyvästi omaan peruspäivääni! 🙂
Mikäli sinulla ei vielä ole Biohakkereiden käsikirjaa, niin sen voi hankkia myös minulta Lauttasaaresta, ilman postituskuluja Natural Wellness liikkeestä, osoitteesta Meripuistotie 4!
Mahtavia inspiroivia hetkiä ja nähdään Biohacker Summitissa!
Blogista löytyy paljon samasta kategoriasta! Klikkaa sieltä lisää kiinnostavaa luettavaa!
Piditkö julkaisusta Biohakkeri? Tilaa uutiskirje tästä!
Voi hyvin!
Sara

Jätä kommentti!