Osallistuin 5.7 kampanjaan nimeltä #älämahdumuottiin. Päätös oli todella sponttaani, tein sen vasta samana aamuna, nähdessäni mahdollisuuden osallistumisesta netissä! Kampanja resonoi heti ja päätin ehtiä kuvaukseen, eli ottaa haasteen vastaan vielä työpäiväni päätteeksi.
Kampanjan tarkoitus on herättää ihmisiä näkemään oma kauneus ja erityisyys ulkokuoren alta. Tämä kaikki liittyi 6.7 olevaan Älä laihduta päivään, jota vietettiin Suomessa 1. kertaa vuonna 2008. Älä laihduta päivä kannustaa ihmisiä luopumaan jatkuvasta laihdutusajattelusta ja kampanjan myötä kannustetaan kaikkia hyväksymään itsensä, sellaisena kun on ❤
Aihe koskettaa minua monella tasolla, sillä olen itse esimerkiksi kasvanut kodissa, missä vuoroin ahmittiin ruokaa ja sokeria syötiin kaksin käsin ja sitten taas laihdutettiin kaalikeittodieeteillä. Meillä ei myöskään urheiltu, eikä minua siihen koskaan kannustettu. Tahdonkin korostaa sitä, miten tärkeässä roolissa on juuri vanhempien elämäntavat, liikkuminen, suhde ruokaan ja syömiseen. Se kun osoittaa tietä lapsen ja nuoren ajatusmaailman ja kehonkuvan kehittymiseen kaikkein eniten. Toki myös koululla, terveydenhuollolla ja muulla ympäristöllä on merkitys, mutta kotoa vanhemmilta se oppi enimmäkseen kuitenkin tulee ja tarttuu tiukasti matkaan mukaan.
Niillä eväillä lähdin liikkeelle ja vaati hurjasti työtä ja eniten etenkin omaa motivaatiota alkaa opettelemaan, hankkimaan tietoa ja sitä kautta muuttamaan sitä muottia, mihin olin kasvanut ihan aikuiseksi asti syömällä paljon roskaa, etenkin valkoista sokeria ja olemalla liikkumatta. Ensin mun täyty kuitenkin itse ymmärtää, ettei alkuun opittu, ollut se ainoa tapa elää ja että terveellinen elämäntapa oli ensinnäkin tavoittelemisen arvoista, mutta myös ihan toteutettavissa oleva oikea juttu!
Hienointa ehkä tässä on kuitenkin se oivallus, että riippumatta siitä, mitä on oppinut kotoa ja mitkä lähtökohdat on ikäänkuin saanut, niin lopulta minulla samoin kuin Sinulla, on mahdollisuus opetella toisenlainen tasapainoisempi tapa olla, syödä ja suhtautua ruokaan ja itseemme. Ei tarvitse ajautua ääripäästä toiseen, jojoilla tai laihduttaa jatkuvasti tai toistuvasti. Ei tarvitse tavoitella mitään ”unelma vartaloakaan”. Voi opetella tasapainoisen, terveellisen, hyväksyvän ja pysyvän elämäntavan, samoin kuin ruokatottumukset voivat olla tasapainossa ja pysyvästi hyviä. Voi liikkua, syödä ja nauttia elämästä ja voida oikeesti hyvin, ilman suorittamista ja pakkoja. Kun sulla on hyvä olla itsesi kanssa, sisäisesti ja hyväksyt itsesi, sulla on hyvä olla kaiken kanssa. Elämä muotoutuu oikeesti sen hyvän olon mukaan, koska muulle ei ole enää tilaa… ❤
Otin haasteen vastaan ❤️ #älämahdumuottiin #älälaihduta #vaakakapina#etelänsyli
Tää aihe koskettaa mua syvästi, sillä oon itse elänyt suurimman osan elämästäni, yrittäen nimenomaan mahtua muottiin, jonka ihan itse olin itselleni rakentanut. Tää ei ollu pelkästään mikään ulkoinen fyysinen muotti, vaan se vaikutti ihan kaikkeen. Väsymiseen asti yritin olla jotain ja uskoin, että vain miellyttämällä muita, minut hyväksytään ja mua rakastetaan.  
Tajutessani ja herätessäni siihen, että samalla tavalla, kun olin itse kahlinnut itseni, pystyn myös itse vapauttamaan itseni omista mielen kahleista. 
Siihen loppui tuomitseminen, arvostelu, pelko ja häpeä, väkisin yrittäminen, paha olo, puskeminen ja ahdistus. Myös ikävät ihmissuhteet katosivat elämästäni ja tilalle tuli mulle aitoja, kauniita, oikeita ihmisiä.
Mä haastan nyt sut! Uskalla sinäkin päästää irti kahleistasi! Uskalla olla juuri sellainen, kun Sinä olet! Mä lupaan, että et ikinä tule katumaan sitä päätöstä, koska Sä, oot upein Sinä! ❤️✨🤗😘
Pidä huolta ja tykkää itsestäsi! 💕 Se näkyy myös ulospäin ja tulee vaikuttamaan kaikkeen elämässäsi 💕✨☀️ 
#älälaihdutapäivä 6.5

Jätä kommentti!